30 Maja
12:00 Rozpoczęcie imprezy
12:15 Prelekcja BORNIAK -rozbiór mięsa
13:20 Prelekcja STEAKS and MORE wszystko o mięsie
13:55 Prelekcja NAPOLEON pokaz przygotowania burgera na grillu gazowym – street food
14.25 Prelekcja BBQ.pl Jakie są obecnie grillowe trendy w Polsce? Jakie mięso najlepiej wybrać na grilla?
15:00 Warsztaty TARSMAK – pokaz pizza freestyle Marcina Kozickiego- tegorocznego uczestnika Mistrzostw Świata w konkurencji freestyle pizza we Włoszech- warsztaty i degustacje
15:40 Prelekcja OSKROBA, Super Smoke & 4 BBQ – kanapki świata z wędzonym mięsem
16:05 Prelekcja Kamado Bono, Grillowa Brać & OAK’a BBQ
16:40 TEFAL prelekcja Jerzego Sobieniaka na temat urządzeń Tefal, przygotowanie sofrito z aplikacją i Cook4Me, konkursy z nagrodami – nagroda główna OptiGrill Tefal
17:15 Prelekcja PEKPOL – prawdy i mity o grillowaniu kiełbasy
18:00 Koncert szanty & country
31 Maja
12:00 Rozpoczęcie imprezy
12:15 Konkursy przed sceną
12:30 Prelekcja OSKROBA, Super Smoke & 4BBQ Panel Mirek Czarnogórski – kanapki świata z grilla
13:05 Prelekcja BBQ.pl sport i zdrowa dieta. Jaki rodzaj mięsa i w jakich ilościach najlepiej zjeść przed treningiemi po treningu?
13:40 Prelekcja Kamado Bono, Grillowa Brać & OAK’a BBQ
14:30 Prelekcja NAPOLEON Mariusz Jeznach – pokaz przygotowania azjatyckiej potrawy z woka np. Pad Thai- konkursy, degustacje
14:50 Konkursy pod sceną
15:05 TEFAL prelekcja Jerzego Sobieniaka na temat urządzeń Tefal, przygotowanie sofrito z aplikacją i Cook4Me, konkursy z nagrodami – nagroda główna OptiGrill Tefal
15:40 Prelekcja BORNIAK
16:15 Prelekcja PEKPOL
17:00 Konkurs dla publiczności. Grillowanie na eko grillach na produktach od sponsorów – nagroda główna rejs statkiem Perła Mazur
18:00 KINO PLENEROWE – nachos z sosami od Tarsmak
1 Czerwca (Dzień dziecka)
12:00 Rozpoczęcie imprezy
12:10 Gry i zabawy dla dzieci, konkursy z nagrodami
13:00 Prelekcja NAPOLEON Marcin Prysak – dyskusja nt. wykorzystania grilla jako w pełni funkcjonalnej kuchni zewnętrznej – degustacje w strefie
13:30 Warsztaty TARSMAK – pokaz pizza freestyle Marcina Kozickiego- tegorocznego uczestnika Mistrzostw Świata w konkurencji freestyle pizza we Włoszech- warsztaty i degustacje
14:00 Prelekcja Kamado Bono, Grillowa Brać & OAK’a BBQ
14:35 Prelekcja PEKPOL
15:10 Prelekcja STEAKS and MORE wszystko o mięsie
15:55 Prelekcja BORNIAK
16:30 Panel FOOD DESIGN
17:05 TEFAL prelekcja Jerzego Sobieniaka na temat urządzeń Tefal, przygotowanie sofrito z aplikacją i Cook4Me, konkursy z nagrodami – nagroda główna OptiGrill Tefal
18:00 Koncert szanty & country