30 Maja

12:00 Rozpoczęcie imprezy

12:15 Prelekcja BORNIAK -rozbiór mięsa

13:20 Prelekcja STEAKS and MORE wszystko o mięsie

13:55 Prelekcja NAPOLEON pokaz przygotowania burgera na grillu gazowym – street food

14.25 Prelekcja BBQ.pl Jakie są obecnie grillowe trendy w Polsce? Jakie mięso najlepiej wybrać na grilla?

15:00 Warsztaty TARSMAK – pokaz pizza freestyle Marcina Kozickiego- tegorocznego uczestnika Mistrzostw Świata w konkurencji freestyle pizza we Włoszech- warsztaty i degustacje

15:40 Prelekcja OSKROBA, Super Smoke & 4 BBQ – kanapki świata z wędzonym mięsem

16:05 Prelekcja Kamado Bono, Grillowa Brać & OAK’a BBQ

16:40 TEFAL prelekcja Jerzego Sobieniaka na temat urządzeń Tefal, przygotowanie sofrito z aplikacją i Cook4Me, konkursy z nagrodami – nagroda główna OptiGrill Tefal

17:15 Prelekcja PEKPOL – prawdy i mity o grillowaniu kiełbasy

18:00 Koncert szanty & country

31 Maja

12:00 Rozpoczęcie imprezy

12:15 Konkursy przed sceną

12:30 Prelekcja OSKROBA, Super Smoke & 4BBQ Panel Mirek Czarnogórski – kanapki świata z grilla

13:05 Prelekcja BBQ.pl sport i zdrowa dieta. Jaki rodzaj mięsa i w jakich ilościach najlepiej zjeść przed treningiemi po treningu?

13:40 Prelekcja Kamado Bono, Grillowa Brać & OAK’a BBQ

14:30 Prelekcja NAPOLEON Mariusz Jeznach – pokaz przygotowania azjatyckiej potrawy z woka np. Pad Thai- konkursy, degustacje

14:50 Konkursy pod sceną

15:05 TEFAL prelekcja Jerzego Sobieniaka na temat urządzeń Tefal, przygotowanie sofrito z aplikacją i Cook4Me, konkursy z nagrodami – nagroda główna OptiGrill Tefal

15:40 Prelekcja BORNIAK

16:15 Prelekcja PEKPOL

17:00 Konkurs dla publiczności. Grillowanie na eko grillach na produktach od sponsorów – nagroda główna rejs statkiem Perła Mazur

18:00 KINO PLENEROWE – nachos z sosami od Tarsmak

1 Czerwca (Dzień dziecka)

12:00 Rozpoczęcie imprezy

12:10 Gry i zabawy dla dzieci, konkursy z nagrodami

13:00 Prelekcja NAPOLEON Marcin Prysak – dyskusja nt. wykorzystania grilla jako w pełni funkcjonalnej kuchni zewnętrznej – degustacje w strefie

13:30 Warsztaty TARSMAK – pokaz pizza freestyle Marcina Kozickiego- tegorocznego uczestnika Mistrzostw Świata w konkurencji freestyle pizza we Włoszech- warsztaty i degustacje

14:00 Prelekcja Kamado Bono, Grillowa Brać & OAK’a BBQ

14:35 Prelekcja PEKPOL

15:10 Prelekcja STEAKS and MORE wszystko o mięsie

15:55 Prelekcja BORNIAK

16:30 Panel FOOD DESIGN

17:05 TEFAL prelekcja Jerzego Sobieniaka na temat urządzeń Tefal, przygotowanie sofrito z aplikacją i Cook4Me, konkursy z nagrodami – nagroda główna OptiGrill Tefal

18:00 Koncert szanty & country